.
News Image

David Vandyck in het spoor van Borsato

David Vandyck heeft bijzondere muzikale plannen.


Het is intussen bijna twee jaar geleden dat zanger David Vandyck nog een radiosingle uitbracht. Ondanks meer dan 120 optredens per jaar was het voor David een bewuste keuze om zich even terug te trekken en muzikaal te herbronnen. Een transformatie die zich ook uiterlijk al liet zien met onder een net iets stoerdere look. “Ik word dit jaar 40, alweer een kleine mijlpaal, en na meer dan 10 jaar op de planken was het voor mij dan ook het moment om keuzes te maken en vooral meer te gaan doen waar mijn hart echt ligt”, aldus David Vandyck.

Achter de schermen was al wel duidelijk dat één en ander aan het evolueren is rond de Vlaamse zanger. Begin 2017 veranderde hij van management en zette hij zijn handtekening onder een platendeal met Warner Music Benelux, waar onder andere ook Clouseau, Selah Sue en internationaal Bruno Mars, Coldplay en Ed Sheeran gehuisvest zijn.

Dat de fans van David op hete kolen zitten om nieuw materiaal te horen, blijkt uit de talloze reacties via zijn Facebook en Instagram accounts. Sinds enkele maanden kan iedereen namelijk de muzikale transformatie en avonturen mee beleven want wekelijks geeft David via zijn YouTube kanaal een leuke videovlog vrij die het publiek meeneemt bij het maken van zijn nieuwe, en tevens reeds vierde, studioalbum.

Showbizzsite.be kan jullie nu voor het allereerst meer info geven over de plannen van David Vandyck en die zijn toch wel bijzonder te noemen. Want in David’s nieuwste vlog maakt hij bekend voor de nieuwe plaat te werken met niemand minder dan Gordon Groothedde. Deze Nederlandse producer is onder andere verantwoordelijk voor de laatste twee albums van David’s grote voorbeeld Marco Borsato, maar eveneens voor bijna alle materiaal van Nick & Simon. Daarnaast werkte hij ook samen met Armin Van Buuren, Katie Melua, Snoop Dogg, Golden Earring en Blöf. “Toen mijn platenbaas me vroeg wie mijn muzikale helden zijn, was het voor mij een droom om met Gordon te kunnen samenwerken. Intussen zijn we al een hele tijd samen aan het werken aan nieuwe songs en een nieuwe sound. De klik tussen ons leidt tot fantastisch mooie liedjes!”, gaat David verder. Dromen zijn dus geen bedrog voor David die volgens Martin Jessurun, president van Warner Music Benelux, zijn nieuw poulain volledig ziet openbloeien.

Het blijft alvast spannend hoe en wanneer we nieuw materiaal op de radio mogen verwachten maar David maakte eerder via zijn vlogs al bekend dat een nieuwe single er zeker aankomt nog voor de zomer. Tijdens de première van David’s theatertournee ‘Dichtbij’ was trouwens ook al merkbaar dat de zanger enorm gegroeid tijdens enkele mooie vertolkingen van onder andere Clouseau, Toon Hermans en Marco Borsato. Met deze concertreeks houdt David overigens nog halt in Geel, Kortrijk, Blankenberge, Sijsele, Geraardsbergen, Maldegem en Beveren.

Wij wensen David Vandyck veel succes toe met de verdere opnames van zijn plaat en kijken vol spanning uit naar een eerste single. Je kan deze en andere vlogs van David bekijken via http://bit.ly/2DCVNdn. .