.
David Vandyck
donderdag 10 augustus 2023

David Vandyck: “Hij is een constante in mijn leven” 

Ze hebben nu een warme vriendschap 

De zomer van 2003 is er eentje die David Vandyck niet snel meer zal vergeten. In die zomer verloor David zijn moeder ten gevolge van longkanker. Ze heeft zijn carrière niet meer kunnen meemaken.

“Ze heeft me nog even de bedrijfswereld zien inrollen, daarna viel ze weg. Dat gemis voel ik bij elke mijlpaal. M’n huwelijk, een gouden plaat, een optreden, een Zomerhit-nominatie, ze had er elke keer bij moeten zijn. Ik draag een haar halsketting, met trouwring en oorbel eraan. Ze geeft me kracht, voel ik.”

David heeft de voorbije jaren al heel wat mijlpalen gekend. Vooral in 2015, het jaar waarin hij echt doorbrak. In dat jaar leerde Vlaanderen David beter kennen, dankzij het album ‘David Vandyck zingt Will Tura.

“Will is een constante in mijn leven. Mama was een enorme fan, ik ging als kind al mee naar alle optredens. Hij heeft me zien opgroeien eigenlijk. Als 15-jarige stond ik al eens samen met hem op een podium, op de verjaardag van mama. Nu hebben we een warme vriendschap”, klinkt het in Dag Allemaal.

Bio van David Vandyck

Meer Over:

David Vandyck