.
David Vandyck
zaterdag 29 juli 2023

David Vandyck: “Het noodlot sloeg toe” 

Hij verloor zijn mama 

Tijdens de zomer worden meestal veel mooie herinneringen gemaakt. Maar niet alle zomers zijn zomers vol mooie en leuke herinneringen. Vraag dat maar aan David Vandyck. Hij moest in de zomer van 2003 zijn mama afgeven.

“Die zomer begon prachtig. Ik was afgestudeerd en had m’n diploma handelswetenschappen in handen. Ik heb daar best veel moeite voor moeten doen. In het middelbaar had ik een technische opleiding boekhouden gevolgd. Zware studies werden me afgeraden. En dat leek lange tijd ook terecht, elk jaar opnieuw had ik herexamens. Maar in m’n laatste jaar was ik plots met glans geslaagd, met onderscheiding zelfs”, zegt David in Dag Allemaal.

Van zijn eerste loon kocht David een handtas voor zijn mama. Eentje die ze al heel lang en heel graag wou hebben. Hij noemde zichzelf ook een echt moederskindje die altijd heel beschermd en liefdevol was opgevoed.

“Maar niet veel later sloeg het noodlot toe. Er werd longkanker vastgesteld. Drie maanden nadat ze de diagnose had gekregen was ze er al niet meer. Mama was 47 jaar. Nooit gerookt, noot in een schadelijke omgeving gewerkt. Ik kan het nog altijd niet plaatsen waarom net zij erdoor werd getroffen. En ik vrees dat het een mysterie zal blijven.”

Bio van David Vandyck

Meer Over:

David Vandyck