.
Frank Duboccage en David Dehenauw
woensdag 30 juni 2021

David Dehenauw over het Ibiza-sfeertje van Blankenberge

"Dat is nu anders'".

David Dehenauw woont al zijn hele leven lang in Blankenberge. De weerman was er getuige van hoe het volkse karakter en de typische vissersmentaliteit van de gemeente wat verloren ging in de loop der jaren.

“Tja, het is de evolutie van de tijd”, klinkt het gelaten bij David Dehenauw in Story. “Van lokale tachtigplussers hoor ik weleens dat ze het jaar vroeger in twee konden delen: tijdens het toeristische seizoen moesten ze keihard werken, de rest van het jaar moesten ze bijklussen in andere sectoren, uitblazen of al voorbereidingen treffen voor het volgende zomerseizoen.”

Maar dat is nu anders, klinkt het bij hen, omdat er het hele jaar door volk is. Ook de zomers van Tien Om Te Zien zijn ondertussen al lang vervlogen tijd, al koestert David Dehenauw zijn mooie herinneringen aan die tijd van toen.

“Ik blijf zelf vooral grote fan van de muziek uit de jaren 80 en 90, maar liefhebbers van het hippere lounge-genre komen vandaag in Blankenberge aan hun trekken in de strandbars, die de laatste vijf jaar al een enorme opgang kennen. Bij de ondergaande zon is het Ibiza-sfeertje hier echt niet ver weg”, promoot David Dehenauw ‘zijn’ Blankenberge in Story.

Bio van David Dehenauw

Meer Over:

David Dehenauw