.
News Image

David Dehenauw op zijn hoede voor corona-virus

“Ik hou afstand”.


Weerman David Dehenauw is iets voorzichtiger nu het coronavirus zijn opmars maakt. Bij Radio 2 Antwerpen vertelde Dehenauw maandagochtend dat hij vaststelt dat men bij de Franstalige zender RTL nu ook minder kust.



In het zuiden van het land kussen vrouwen en mannen elkaar vaker dan in Vlaanderen, ook mensen van hetzelfde geslacht trouwens. Aan de andere kant van de taalgrens is David Dehanauw trouwens regelmatig als weerman op het scherm te zien. “Dat was gisteren nog het geval. Het is waar dat ik daar vrouwen en mannen een kus geef. Dat is gebruikelijk in Wallonië, dus ik doe dat ook”, vertelde David maandagochtend op Radio 2.



“Maar ik zag gisteren dat ook de Franstalige collega’s dat onder elkaar niet veel meer doen, dus we zijn allemaal wat voorzichtiger. We houden ook een zekere afstand en voor de rest vrees ik voor mezelf niet dat ik het virus zal krijgen gezien ik in een uitstekende gezondheid verkeer. Maar ik kan het natuurlijk wel doorgeven aan mensen die misschien in een minder goede gezondheid zijn, dus ik let toch wel wat op”, geeft David Dehenauw toe. “Ik was vaak mijn handen, ik hou ook één tot twee meter afstand van mensen”, besluit de weerman.


Bio van David Dehenauw

Meer Over:

David Dehenauw