.
Frank Duboccage en David Dehenauw
dinsdag 20 september 2022

David Dehenauw: “Ik moet grenzen leren trekken”

Hij is veel te goed volgens zijn moeder

Iedereen heeft wel een talent dat hij of zij graag zou hebben. De één wil een sport graag goed kunnen uitoefenen, terwijl iemand anders graag zou willen kunnen tekenen. Weerman David Dehenauw heeft dan wel het talent van het weer te kunnen voorspellen, er is nog een ander talent dat hij graag zou hebben.

“Ik had op karaktervlak misschien iets harder willen zijn. Ik ben in mijn leven door een aantal mensen ontgoocheld, zowel privé als op het werk, omdat ik in al mijn goedgelovigheid niet kon aannemen dat ze me iets zouden misdoen”, bekent David in Het Laatste Nieuws.

Ook de moeder van David heeft al moeten toegeven dat haar zoon te goed is voor de wereld. En David beseft dat ze wel wat gelijk heeft.

“Ik maak gewoon graag mensen blij, soms misschien te graag. Al heb ik dus gaandeweg geleerd om daar grenzen in te trekken. En soms een zeker wantrouwen te hebben.”

Zijn bekendheid helpt er ook niet aan om mensen makkelijk te vertrouwen. “Die bekendheid heeft in mijn privéleven een tol geëist. Mensen spreken mij overal aan en zelf vind ik dat nog wel oké. IK ben het gewoon, maar voor mijn omgeving is dat niet gemakkelijk.”

Bio van David Dehenauw

Meer Over:

David Dehenauw