.
David Davidse
donderdag 8 december 2022

David Davidse: “Ik ging naar daar na veel miserie”

Hij vertoeft er nu vaker

De dagen worden donkerder en kouder, maar ook natter en natter. Wie daar minder last van heeft is David Davidse. Hij verblijft een groot deel van zijn tijd in Spanje, waar hij het erg naar zijn zin heeft.

“Ik ben daar in 1987 terecht gekomen, na een verschrikkelijk jaar. Toen zei een vriend: ‘Kom mee naar Spanje, ik ken daar een leuke bed and breakfast van gasten die vroeger een café hebben uitgebaat in Antwerpen’. Ik ben toen meegegaan en dat is zo goed meegevallen dat ik dat elk jaar opnieuw heb gedaan”, vertelt David in Primo.

Sinds David op pensioen is heeft hij meer tijd om naar Spanje te gaan en hij viert ondertussen al tien jaar op rij Kerst en Nieuwjaar in het warme land.

“Het nemen van een taxi in Spanje is minder duur dan in België. Dat maakt dat je flink kan besparen. Wanneer ik nog eens in Vlaanderen naar de supermarkt ga, schrik me telkens een hoede aan de kassa. Elektriciteit is hier iets minder duur, maar benzine is veel goedkoper.”

Gelukkig voor David moet hij in Spanje niet te veel van België missen. Ook niet het Belgische eten. “En wanneer er mensen op bezoek komen, vraag ik soms om dingen mee te brengen. Zo had een kameraad onlangs nog witloof uit volle grond en schorseneren mee.”

Bio van David Davidse

Meer Over:

David Davidse