.
David Cantens in Familie
zondag 17 maart 2024

David Cantens: “Ik had last van die bekendheid”

Hij nam daarom wat afstand

Toen David Cantens ‘Familie’ verliet, maakte hij ook de bewuste keuze om een tijdje niet meer volop in de spotlights te staan. Zijn rol in ‘Familie’ bleef hem achtervolgen en dat vond hij niet altijd even prettig.

“Ik had soms ook wel wat last van de bekendheid die 'Familie' meebracht. Ik geef dat eerlijk toe. Het hoort erbij, ik weet het, maar ik vond het soms lastig. Nu heb ik weer het gevoel dat ik acteur ben en niet zozeer 'Jonas van 'Familie'. De stempel van 'Familie' verdwijnt stilaan”, legt hij uit in Primo.

De acteur heeft vooral veel geduld moeten hebben voor er nieuwe tv-rollen op zijn pad kwamen. Dat was ongetwijfeld een gevolg van ‘Familie’. Maar die rustpauze vond Cantens gelukkig ook niet erg.

Nu is David te zien als Thomas in ‘Tot Altijd’. Hij speelt daar de beste vriend van Mario die aan MS lijdt en kiest voor euthanasie. Het is in elk geval een heel intense rol.

“Het duurt een tijdje vooraleer ik Thomas kan loslaten na een voorstelling, da's waar. Maar ik kan gemakkelijk over de dood praten, ik heb daar geen problemen mee. Weet je wat heftig was? Na de première kwam ik in contact met een vrouw die in juni euthanasie zal plegen. Dan kwam het plots heel dichtbij. Ik heb dat gevoel tijdens dit stuk trouwens al meermaals gehad.”