.
News Image

David Bisbal wint Latin Grammy met "Una Noche En El Teatro Real"

Donderdagavond 15 november vond in het Mandalay Bay Event Center van Las Vegas de dertiende uitreiking van de Latin Grammy Awards plaats.

Donderdagavond 15 november vond in het Mandalay Bay Event Center van Las Vegas de dertiende uitreiking van de Latin Grammy Awards plaats.

Zoals verwacht sleepte David Bisbal de award voor Beste Popalbum Traditioneel in de wacht met zijn "Una Noche En El Teatro Real". Bisbal, die voor het eerst in zijn carrière de rol van muzikaal directeur op zich had genomen, was zichtbaar geëmotioneerd bij het in ontvangst nemen van het felbegeerde beeldje. Hij richtte een woordje van dank naar zijn team van medewerkers, de pers, platenmaatschappij Universal en naar zijn fans. Una Noche En El Teatro Real, dat het moest opnemen tegen o.a. Vía Dalma II van Sergio Dalma, is geen album in de gebruikelijke zin, maar een registratie van David Bisbals akoestische concert in het Koninklijk Theater van Madrid. Aanvankelijk waren er voor deze concertreeks zo"n 30 concerten voorzien in Spanje, maar inmiddels staat de teller op meer dan 100 concerten in binnen- en buitenland: David schitterde in prestigieuze concertzalen als de Londense Royal Albert Hall en de Carnegie Hall van New York. Door zijn medewerking aan het programma "La Voz España" zag de populaire zanger zich onlangs nog genoodzaakt zijn 11 geplande concerten in Amerika en Canada uit te stellen naar maart van volgend jaar. Hij zal dan onder meer optreden in de Houston Arena en de House of Blues in Orlando. Voor Bisbal is dit zijn tweede Latin Grammy. In 2003 won hij ook al een award met zijn debuutalbum Corazón Latino.