.
Emilie Vansteenkiste, Darline Devos
donderdag 23 februari 2023

Darline Devos: “Ik voelde me toen heel sterk”

Er was toch wel wat paniek

De avond van de verkiezing van de nieuwe Miss België 2023 werd er eentje met veel hectische toestanden en paniek. Die avond werd er een aanslag verijdeld en kwam iedereen er met de schrik vanaf.

Ook Darline Devos, organisatrice van de verkiezing, komt er met de schrik vanaf. Ze had het niet mogen gedroomd hebben dat de aanslag zou gelukt zijn.

“Gelukkig is het zover niet gekomen, dankzij het uitstekende werk van de burgemeester van De Panne, de politie en de hulpdiensten. We hebben vertrouwd op hun kennis. Maar het was precies alsof we in een film zaten. Het voelde zo onwezenlijk”, zucht Darline Devos in Tv Familie.

Darline heeft ten alle tijden haar kalmte kunnen bewaren en de missen op hun gemak weten te stellen. “Gelukkig ging dat nogal vanzelf. Want ik voelde me sterk, omdat ik in een soort van vechtmodus of zo zat. Ik voelde me als een leider, een leeuwin die haar welpjes wil beschermen.”

Maar ook de kandidates hadden het goed voor met Darline. Zij voelden een soort van medelijden. “Ze wisten dat het ongeval van Chayenne er al zo hard had ingehakt bij mij. Dat nieuws had ik enkele dagen voordien met tranen in de ogen moeten aankondigen.”

Bio van Darline Devos