.
Lenty Frans en Darline Devos
zondag 26 februari 2023

Darline Devos: “Dat is gewoon niet fijn om te doen”

Ze was erg geschrokken

Darline Devos, organisatrice van Miss België, zal de verkiezing van 2023 niet snel meer vergeten. Die avond werd een aanslag verijdeld en werd tijdig de man opgepakt die de aanslag wou plegen.

“Maar het is geen opluchting dat hij heel snel werd opgepakt. Mijn hoofd zit nog boordevol vragen. Volgens sommigen zou het gaan om iemand die België in het algemeen wilde aanvallen. Ik neem deze verijdelde aanslag dus zeker niet persoonlijk. En ook niet als mogelijke aanslag op de Miss België-organisatie. Ik hoop wel dat er snel meer duidelijk wordt. Het zou me opnieuw de nodige rust geven”, klinkt het in Tv Familie.

Enkele dagen voor de verkiezing raakte de vorige Miss België, Chayenne Van Aarle, betrokken bij een zware autocrash. Chayenne zou normaal optreden tijdens de nieuwe verkiezing, maar dat plan kon dus niet doorgaan.

Darline was wel heel erg geschrokken van het nieuws. “Zij heeft een héél goeie engelbewaarder. Ik was zo opgelucht toen ik haar een tijd later aan de lijn kreeg, ook al had ze maar een flauw stemmetje. Want ik vreesde het ergste.”

De gezondheid van de missen is voor Devos altijd een prioriteit geweest en ze probeert ze te behoeden voor de vele kritiek, zoals Chayenne te slikken kreeg. “Van al die kritiek was uiteraard niets aan. Dat hadden we ook weten te weerleggen. Maar als organisatrice is het niet fijn om altijd alles te moeten counteren.”

Bio van Darline Devos