.
Daphne Paelinck
maandag 21 november 2022

Daphne Paelinck: “Iedereen heeft recht op ontspanning”

Daphne ziet de toekomst van de cultuursector niet rooskleurig tegemoet

De Proefkonijnen, het theatergezelschap van Daphne, houdt de prijzen bewust democratisch. “Wij willen de tijd die gezinnen en families samen doorbrengen bijzonder maken,” verklaart ze in Primo. “En iedereen heeft recht op ontspanning.”

Daphne ziet de toekomst van de cultuursector niet rooskleurig tegemoet. En dat heeft volgens haar te maken met de algemene onzekerheid en de voortdurende crisis in onze maatschappij.

“De inflatie en recessie die constant in de lucht hangen, schrikken mij af. Gaan mijn kinderen nog wel een woning kunnen kopen?” vraagt ze zich af. Ook Daphne merkt trouwens dat de werkdruk overal toeneemt en dat daardoor het aantal burn-outs blijft stijgen.

Virussen mogen niet onmiddellijk als uiterst gevaarlijk worden bestempeld. Er moet meer gefocust worden op oplossingen dan op problemen, vindt Daphne. “En vergeet niet,” legt ze uit in Primo, “dat ons lichaam vaak bacteriën, virussen en schimmels nodig heeft om gezond te blijven.”

Van het nieuws rond de apenpokken heeft Daphne niet echt wakker gelegen. Het stoorde haar wel dat de holebigemeenschap onmiddellijk werd gestigmatiseerd.

Bio van Daphne Paelinck

Meer Over:

Daphne Paelinck Thuis