.
Daphne Paelinck en Randall Van Duytekom
woensdag 28 december 2022

Daphne Paelinck: “Dat is totaal hun schuld niet”

Ze weet hoe het voelt

Wanneer je zwanger bent, wil je liefst een zorgeloze zwangerschap zonder veel complicaties of problemen. Actrice Daphne Paelinck beviel op 30 weken zwangerschap en zag haar dochtertje Mae in de couveuse belanden.

Een toch wel moeilijke periode, hoewel ze wist dat Mae daar in goede handen was. Dat ze haar dochtertje geen borstvoeding kon geven, dat vond ze wel heel erg jammer.

“Maar ik had ook geluk: in die eerste weken kon ik kolven en zo mijn moedermelk aan haar geven. Daarna is Mae alsnog van de borst beginnen drinken, tot vorige maand. YouTube-filmpjes met babygehuil hielpen om m’n melkproductie op gang te brengen, want ik had mijn kind niet bij me. Ik ken ook mama’s bij wie het helemaal niet lukte en die met een schuldgevoel kampen, of zich gefaald voelen. Ik begrijp die emotie, ook al is dat totaal niet hun schuld”, zegt Daphne in Dag Allemaal.

Genieten zat er dus niet meteen in voor de kersverse ouders en grote zus. Maar ook na de bevalling wanneer Mae in de couveuse lag, had Daphne het moeilijk.

“Die periode voelde heel dubbel aan. Ik wilde graag bij haar zijn, maar tegelijk had ik zo’n afkeer van die zes weken ziekenhuis, dat het emotioneel moeilijk was om er hele dagen te zitten. En tegelijk was er nog de zorg voor onze oudste dochter Allie. Ook zij had mij nodig. Ze had haar mama net zes weken moeten missen.”

Bio van Daphne Paelinck

Meer Over:

Daphne Paelinck