.
Daphne Paelinck en Randall Van Duytekom
vrijdag 17 september 2021

Daphne Paelinck: "bevalling moest zo lang mogelijk uitgesteld worden"

Thuis-actrice kreeg complicaties tijdens zwangerschap.

Dat fictie en realiteit heel dicht bij elkaar kunnen liggen, dat kan ook 'Thuis'-actrice Daphne Paelinck bevestigen. In de soap speelt Daphne de rol van Christine. Daar beviel ze van een zoontje en een sterrenkindje, en ook Daphne haar eigen zwangerschap verliep niet zoals gedroomd. Enkele weken na de opnames van de heftige scènes in 'Thuis' kregen ook Daphne en haar man Randall Van Duytekom te maken met complicaties tijdens de zwangerschap. Hoewel er geen signalen waren dat er iets mis was, braken Daphne haar vliezen op 25 weken zwangerschap.

De diagnose in het ziekenhuis was hard, maar duidelijk: Daphne haar water was gebroken. De actrice kreeg meteen platte rust voorgeschreven en moest in het ziekenhuis blijven. Voor Daphne een rollercoaster aan emoties en gedachten. “Je denkt aan hoe je je gezin en je werk gaat organiseren, want ik mocht alleen nog maar rusten, tot aan de geboorte. Het doel was om die zo lang mogelijk uit te stellen”, doet Daphne haar verhaal in Story.

De weken voor de bevalling waren een complete hel voor Daphne. Ze mocht alleen maar plat liggen en had daardoor niet veel meer om handen dan rusten en Netflix kijken. Een emotioneel zware periode voor het koppel. Dochter Mae kwam uiteindelijk 10 weken te vroeg ter wereld en woog bij de geboorte amper 1,777 kg. Mae maakte een goede start en is volgens Daphne een echt vechtertje. De dag voor Moederdag, op 14 augustus kon het gelukkige gezinnetje samen naar huis.

Bio van Daphne Paelinck

Meer Over:

Daphne Paelinck Thuis