.
Dany Verstraeten
woensdag 16 november 2022

Dany Verstraeten: “Ze hebben veel moeten opofferen”

Hij had er minder moeite mee

Wie de media instapt, weet dat er vaak in het weekend zal moeten gewerkt worden. Dat wist ook Dany Verstraeten op voorhand. Ondertussen leest hij niet meer zo vaak het nieuws voor als vroeger, maar wel nog steeds op zondagmiddag.

“Ik heb daar ook geen moeite mee. Het voordeel van op zondag te werken is dat je dan in de week vrij hebt terwijl iedereen aan de slag is”, zegt hij in Primo.

Dany vindt het niet erg, maar voor zijn familie is het soms minder prettig. Net wanneer zij vrij zijn, moet hij werken.

“Als mijn dochter een balletvoorstelling op zaterdag had of mijn zoon een schoolfeest op zondag, dan was ik er niet. De familie heeft flink wat opofferingen moeten doen en sociaal was het niet altijd een goede zaak. Dat geef ik toe. Maar zelf heb ik daar weinig last van gehad.”

Dany werkte vroeger dag en nacht voor het bedrijf, iets wat nu bij de jonge generatie niet meer zal gebeuren. “Die hebben andere prioriteiten. Ik heb altijd gedacht dat ik gelijk had, maar met het ouder worden twijfel ik daar bij momenten behoorlijk aan. Avond en weekendwerk? Allemaal geen probleem. Nu kiest men eerder voor de kwaliteit van het leven terwijl ik vroeger alles wegcijferde voor mijn werk.”

Bio van Dany Verstraeten

Meer Over:

Dany Verstraeten