.
 Dany Verstraeten, Birgit Van Mol, Stef Wauters, Cathérine Moerkerke & Freek Braeckman van VTM NIEUWS
zondag 2 februari 2020

Dany Verstraeten trekt deur achter zich dicht

Dit gaat aanpassen worden.


Afgelopen weekend was het 31 jaar geleden dat VTM van start ging. Zondagavond werd er groot stuk geschiedenis afgesloten: Dany Verstraeten mocht na meer den 31 jaar het licht uitdoen van de nieuwsstudio in Vilvoorde. In 1989 presenteerde Dany Verstraeten - toen samen met Nadine De Sloovere - de eerste nieuwsuitzending op VTM. Alle uitzendingen kwamen tot zondagavond vanuit Vilvoorde, al stond de studio eerste wel aan de Luchthavenlaan. In 1993 verhuisde VTM naar de Medialaan. Zondag werd van daaruit de allerlaatste Vilvoordse VTM NIEUWS gemaakt.



Maandag worden de nieuwsankers aan het Mediaplein in Antwerpen verwacht om de nieuwe studio plechtig te openen. In het nieuwe gebouw van DPG Media aan de achterzijde van station Antwerpen Centraal, heeft men de afgelopen maanden een nieuwe studio gebouwd. De redactie van VTM NIEUWS zit op de tweede en derde verdieping. De afgelopen weken gingen alle nieuwsankers meermaals proefdraaien in de nieuwe studio, maandagmiddag zal het voor de kijkers van VTM weer even aanpassen worden. De nieuwsuitzendingen zullen er nog professioneler uitzien, er werd veel geld geïnvesteerd in nieuwe technologieën.



Ook wat de mankracht betreft zijn er inspanningen gedaan: vanaf maandag werken ook alle redacties van News City samen op één plek en dat moet voor een win-win zorgen. De verhuis naar Antwerpen zorgde voor gemengde gevoelens. Enerzijds zit men nu echt in het centrum van de stad zodat er sneller reacties van de man op de straat opgenomen kunnen worden én is het gebouw met het openbaar vervoer bereikbaar. Anderzijds zorgt de ligging in het midden van de stad mogelijk voor vertragingen bij de verplaatsingen van de nieuwsploegen. Maar zoals altijd zal iedereen snel weer aan de nieuwe situatie en werkplek aangepast zijn.