.
Dany Verstraeten
dinsdag 25 mei 2021

Dany Verstraeten held van de dag

Niets dan lof voor noodnieuws door Dany Verstraeten.

Hij mag dan wel van zijn pensioen aan het genieten zijn, Dany Verstraeten mocht maandagavond het VTM NIEUWS van 19 uur redden. Nadat er eerder op de avond een bommelding was binnengelopen, moest het hele gebouw van DPG Media in Antwerpen ontruimd worden. Al snel werd duidelijk dat daardoor het VTM NIEUWS van 19 uur in het gedrang zou komen. En dus werd Dany Verstraeten opgetrommeld om vanuit Vilvoorde een noodjournaal te presenteren. In ‘De Zomer Van’ vorige zomer de nieuwsstudio in Vilvoorde nog te zien, maar toch werd Dany Verstraeten op een klein verhoog en aan een houten tafel gezet. Geen autocue, wel een laptop waarop de teksten voor Dany Verstraeten stonden.
Aandachtige kijkers hadden het zonder twijfel gemerkt, de bindteksten waren opvallend korter. Pas om 18.10 uur kreeg Dany Verstraeten telefoon met de vraag of hij VTM NIEUWS kon depanneren. Gelukkig was Dany thuis. Pas twintig minuten voor de uitzending was hij in Vilvoorde. Het was een rush van jewelste, maar hij heeft het toch maar gedaan.

Een andere optie was om Stef Wauters met een taxi naar Vilvoorde te sturen, maar dan was er niet echt een backup voor het geval het gebouw in Antwerpen toch snel vrijgegeven zou worden.

Ongelooflijk hoe professioneel VTM dit opgelost heeft en hoeveel respect de zender én Dany Verstraeten op de sociale media kregen.

"Top gedaan mensen! In allerijl op die manier het nieuws toch nog kunnen brengen bewijst dat jullie op en top vakmensen zijn”, schrijft iemand op Facebook. "Hij heeft dat goed gedaan. Behalve wat geluidsonderbrekingen was het zoals hij het altijd doet. Nog altijd mijn favoriete presentator”, gaat iemand anders verder. Het aantal complimenten is niet bij te houden, er worden dus écht wel ook positieve zaken geschreven op de sociale media.