.
Dany Verstraeten
woensdag 23 november 2022

Dany Verstraeten: “Gelukkig word je daar niet afgestraft”

Hij wil nog lang doorgaan

Wat velen misschien niet weten is dat Dany Verstraeten voor zijn overstap naar VTM nog bij de concurrentie heeft gewerkt. Hij zat er tien jaar lang op de radio bij BRT. Hij werd gek verklaard toen hij daar zijn ontslag ging indienen.

“Dirk Somers zei letterlijk: ‘Ik hoop dat je daar geen spijt van zal krijgen’. Ik herinner mij zijn woorden nog goed. ‘Ik denk dat het veel erger zou zijn mocht ik hier blijven zitten en binnen een paar jaar moet zeggen: ‘Ik heb spijt dat ik het niet gedaan heb.’ Dat zou veel erger zijn, dus ik ga het risico nemen”, vertelt Dany in Primo.

Dany waagde de sprong en heeft daar nog geen dag spijt van gehad, en dat terwijl hij niet zo van risico’s houdt.

“Ik werk daar nu 33 jaar en ik hoop hier nog een tijdje te mogen blijven. Ik werk deeltijds en dat is een tof systeem. Een eindpunt werd nog lang niet vooropgesteld, het zal echt van de omstandigheden afhangen. En van de goesting, maar die is er nog altijd.”

Dany heeft in ieder geval dat ze bij VTM geen systeem hanteren zoals bij de VRT, waar je verplicht op de 65ste op pensioen moet. “Gelukkig mag je bij VTM langer aan boord blijven en word je daar niet op je 65ste afgestraft.”

Bio van Dany Verstraeten en Dirk Somers