.
Dany Verstraeten
zaterdag 6 februari 2021

Dany Verstraeten: “in Amerika was ik nu nog een groentje”

"Ik heb dat altijd als een compliment ervaren."

Dany Verstraeten presenteert enkel nog het middagnieuws op zondag. Het populaire nieuwsanker bereikte de pensioengerechtigde leeftijd van 65 en op vraag van zijn familie bouwde hij zijn werk af. Toch is Dany blij dat hij die ene nieuwsuitzending per week nog mag blijven doen.

“Het is fijn dat 65 worden niet automatisch betekent dat iemand op de uit-knop drukte. Boém, gedaan met werken”, vertelt Dany Verstraeten in Story. “Ik was daar helemaal nog niet klaar voor, om van de ene op de andere dag niets meer te moeten doen. Rust roest, hé.”

Cathérine Moerkerke die Dany zal vervangen tijdens de weekenduitzendingen van VTM NIEUWS voegt daaraan toe dat nieuwsanker toch betrouwbaarder worden met enkele jaren meer op de teller.

“Je ziet dat op de Amerikaanse zenders, waar de nieuwsankers vaak zeventigplussers zijn.”, aldus Cathérine Moerkerke. “In Amerika was ik nu nog een groentje”, voegt Dany Verstraeten er droogjes aan toe.

Dany Verstraeten presenteerde het VTM-nieuws sinds 1989: “Ik heb me altijd voorgenomen dat de man of vrouw die het nieuws ‘leest’ iemand van vlees en bloed moet zijn”, onthult het nieuwsanker in Story.

“Kijkers mogen voélen hoe dat vertrouwde gezicht in elkaar zit, dat hij of zij ook kan lachen over iets luchtigs of geëmotioneerd is bij heftige onderwerpen. Vanaf de eerste dag was ik ‘den Dany’ in Vlaanderen en dat is nooit veranderd. Ik heb dat altijd als een compliment ervaren”, klinkt het mooi in Story.

Bio van Dany Verstraeten

Meer Over:

Dany Verstraeten