.
Danny Timmermans
vrijdag 5 augustus 2022

Danny Timmermans was zoekende: “toen voelde ik dat er iets veranderde”

Hij is getekend voor het leven

Getekend door een trauma door het zien verdrinken van zijn vader, zocht acteur Danny Timmermans zich een weg door het leven. Danny stopte op zijn 14de met studeren en ging aan het werk als leerjongen in een restaurant.

“En dat was best pittig werk. Anderhalf jaar voor mijn leercontract afliep, wist ik al: hier ga ik nooit iets mee doen. maar ik was allergisch voor gedoe, ik wilde vooral met rust gelaten worden, en dus besloot ik om m’n tijd gewoon geduldig uit te zitten”, blikt hij terug in Humo.

Danny was volop aan het aftellen naar het moment dat hij 18 zou worden en ‘vrij zou zijn’. Het was voor hem niet eenvoudig om zijn weg te zoeken in het leven. Maar dat veranderde rond zijn veertigste.

“Mijn frank begon te vallen: ik dacht: is dit nu het leven? Moet ik zo verder? En ik begon te zoeken en te graven. Dat ging allemaal heel geleidelijk. Na het bekijken van de film ‘The Impossible’, over de tsunami in 2004 werd ik terug getrokken naar het moment waarop ik mijn vader zag verdrinken. Door die film begon ik steeds meer druk los te laten bij mezelf.”

Dat was het moment waarop Danny besefte dat er iets aan het veranderen was. “Ik besefte toen dat het allemaal in stapjes zou moeten. Maar ook dat het daadwerkelijk barsten van mijn harnas begonnen was.”

Bio van Danny Timmermans

Meer Over:

Danny Timmermans