.
Danny Timmermans
zaterdag 2 juli 2022

Danny Timmermans voelt zich hemels: “Je moet dat voelen”

De puzzel paste perfect

Voor de ene is hij Tom uit ‘W817’, voor de ander is hij Chris uit 'Thuis'. Twee verschillende personages, maar éénzelfde acteur: Danny Timmermans. Het contrast tussen de twee personages kon niet groter zijn.

“Wist je dat de serie nog elke dag herhaald wordt op Ketnet? En aan de details – de computerschermen – de afwezigheid van gsm’s, de overgang van frank naar euro – merk je natuurlijk wel dat het allemaal van rond de eeuwwisseling dateert, maar de thema’s en verhaallijnen zijn dat absoluut niet”, begint Timmermans in Humo.

Nog niet zo lang geleden konden de fans zich verheugen op de film van de populaire bende van ‘W817’. Een vervolg op de ‘Throwback Thursday’ concerten in het Sportpaleis van enkele jaren geleden.

“We stonden toen zelf te kijken van de verrukking waarmee we, bijna twee decennia later, onthaald werden. Daar stonden telkens 18.000 mensen kleurige herinneringen aan hun jeugd te vieren. Dat kun je niet filmen, dat kun je niet vastleggen. Je moest er zijn om het te voelen.”

De fans van toen zijn nu jonge dertigers. Behoorlijk vroeg om nostalgie al zo vroeg te gaan vieren. “ Het ging niet om de zeurderige variant, er kleefde niet van treurnis aan dat sentiment. Nee, het was een opgewekte golf, een feest. Toen we met de ploeg weer samenkwamen om ‘8eraf’ op te nemen, was het meteen ook weer zoals vroeger. We zijn toen elk onze eigen weg uitgegaan, maar het was als een puzzel die zichzelf legde.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Danny Timmermans

Meer Over:

Danny Timmermans