.
Danny Timmermans
maandag 11 juli 2022

Danny Timmermans: “Dat was heel intrigerend”

Hij zag zijn vader verdrinken toen hij 14 was

Je vader zien sterven door een stom ongeluk op zee, het is geen wonder dat het traumatische ervaringen nalaat die je nog heel je leven moet meedragen. Acteur Danny Timmermans zag zijn vader verdrinken toen ze op hun zeilbootje werden verrast door een golf. Danny was toen amper 14.

“Het is heel intrigerend hoe je op zo’n moment, zelfs al ben je nog maar 14, automatisch in een rationele, pragmatische modus schiet. Binnen in de boot ging ik meteen naar het plekje waar we het geld bewaarden en propte ik dat pakketje in m’n zak. Ik stak ook een vuurpijl af en begon water uit het ruim te pompen”, blikt hij terug in Humo.

De vriend van Danny’s vader die meereisde had het ook overleefd en bleef samen met Danny op het bootje wachten tot ze gered zouden worden. De ochtend na het ongeluk werden ze opgepikt door een klein vissersbootje.

Danny moest nadien het slechte nieuws aan zijn moeder vertellen en dat kwam hard aan. Zijn zus en moeder reisde meteen naar Fuerteventura en toen ze daar waren spoelde het lichaam van zijn vader aan.

Een harde klap om te verwerken, al werd het voor zijn moeder alleen maar erger. Zij verloor op anderhalf jaar tijd haar vader, broer en haar man. “Dat was voor haar een drama waarvan de randen nooit helemaal zichtbaar zijn geworden.”

Bio van Danny Timmermans

Meer Over:

Danny Timmermans