.
Danni Heylen
zondag 17 maart 2019

Danni Heylen uit FC De Kampioenen denkt na over haar testament

Danni Heylen voelt zich niet langer onsterfelijk.


Danni Heylen kennen we allemaal als Pascale uit FC De Kampioenen. De 68-jarige actrice is op een leeftijd gekomen dat ze al eens aan haar testament denkt. Danni geeft toe dat ze zich niet langer onsterfelijk voelt, zoals toen ze jonger was. Maar daar zijn ook voordelen aan verbonden. Zo leeft Danni Heyeln vandaag de dag veel bewuster dan veertig jaar geleden, vertelt ze in Het Nieuwsblad Magazine. Maar soms houdt het je ook wakker…

Als ze in bed kruipt ligt ze soms wel nog even wat te denken. “Over mijn onbestaande testament en mijn diertjes,” vertelt de actrice. Die diertjes houden haar ook fit, want als ochtendmens is het eerste wat Danni Heylen doet als ze opstaat om 6 uur naar buiten gaan, “naar mijn beestjes”. Danni Heylen heeft twee Schotse schapen, kippen, een hangbuikzwijntje en een hond. Hoe ouder ze wordt, hoe minder slaap de actrice nodig heeft, en dat is echt wel een voordeel.

Danni Heylen noemt zichzelf een ochtendmens. “Ik sta op om 6 uur en ga pas slapen rond 2 uur. Wanneer ik vroeg opsta, ben ik vrolijk. Dan heb je de volledig dag nog voor je.” Ze probeert dan ook zo bewust mogelijk te leven. “De dagen zijn al zo kort. Ik wil er alles uithalen,” aldus Danni Heylen in Magazine, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. Binnenkort maakt Danni Heylen ook één van haar grootste dromen waar. Danni Heylen gaat immers op reis naar Antarctica, waarmee ze één van haar grootste dromen vervult. “Ik ben gek op sneeuw en ijs,” aldus de actrice. “Wanneer het gesneeuwd heeft, doe ik het bijna in mijn broek van enthousiasme.”

Op professioneel gebied koestert Danni Heylen niet langer grote dromen. “Ik mik niet meer op die ene grote rol in een blockbuster,” vertelt Danni die vooral geniet van de alledaagse eenvoudigheid. “Een croissantje eten in de koffiezaak aan de overkant, naar de manege gaan en een glaasje cava drinken in de zon, of over het leven praten met de buurvrouw,…” Danni Heylen spreekt toch één grote wens uit. “Ik hoop dat ik lang gezond en gelukkig kan blijven en niet in een rolstoel beland.” Danni Heylen noemt zichzelf “een content mens” en geeft nog een duidelijke levenswijsheid mee. “Je mag dromen, maar moet vooral ook tevreden zijn met zoals het is. Dromen is zoals gelukkig zijn. Dat komt in momentjes,” aldus Danni Heylen.

Bio van Danni Heylen