.
Danni Heylen
woensdag 21 december 2022

Danni Heylen geniet nog na: “Ik voel me net een kind van 12 jaar"

"Dit is pure magie"

Dit weekend trok FC De Kampioenen-actrice Danni Heylen naar Dortmund om daar in exclusieve preview de gloednieuwe CAVALLUNA-show ‘Secret of Eternity’ te bekijken én beoordelen. De stallen worden de komende weken opgetrokken in verschillende steden in Duitsland, waaronder dus in Dortmund afgelopen weekend. Het internationale artiestengezelschap en hun viervoetige partners houden op 25 en 26 maart 2023 opnieuw halt in het Antwerpse Sportpaleis. Danni, fervent paardenfanaat en zelf ervaren ruiter, keurde de nieuwe show van het grootste paardenspektakel van Europa alvast goed: “Je gaat zitten, de lichten gaan uit en je voelt het meteen: de magie begint.”

“De verhaallijn is iets simpeler dan vorig jaar en dat mag ook, het is tenslotte een familievoorstelling. Ik vind de opbouw van de show heel knap gedaan. Alles is zo fijn uitgewerkt, van de kleine paardjes tot de spectaculaire acts die zorgen voor een climax. Er is zo’n diep vertrouwen tussen paard en ruiter, een bijzondere soort liefde. Dat kan je alleen maar bereiken door jarenlange trainingen. Als ruiter met eigen paarden heb ik nog tien keer zo veel respect voor wat ze in de show doen. Alles is dressuurwerk en dat is pure beheersing van het paard. Vooral de act van onze Belgische Sylvie Willms vind ik heel mooi. Die paarden luisteren naar haar, maar bewegen zich toch in vrijheid.” In maart 2022 kon het publiek nog genieten van een compilatieshow, ter ere van de herstart na twee jaar coronapauze. Dit nieuwe verhaal, opnieuw een creatie uit de pen van gelauwerd regisseur en creative director Klaus Hillebrecht, wordt verteld door 60 kleine en grote paarden van verschillende rassen, een ezel en zelfs een hond.

“De sfeer in de stallen is heel kalm, rustig, heel sereen. Je hoort er maar één paard hinniken. Misschien is die tijd vlak voor de show wel een soort zen-moment voor de artiesten. Ze zijn bezig met het klaarmaken van de paarden, want dat doen ze allemaal zelf, en hebben een ongelofelijke focus. De paarden zijn allemaal in rust en vertrouwen op hun ruiter dat het goedkomt. Dat is waarschijnlijk voor hen hetzelfde als voor mij wanneer ik voor de 20ste keer een theaterstuk speel. Je kan nooit in het hoofd van een paard kijken, maar je ziet het aan de oren en in de ogen, ze werken graag”, klinkt het bij Danni Heylen die op de terugrit naar België duidelijk nog met volle teugen aan het nagenieten was. De ervaren actrice is zelf ook ruiter en heeft twee paarden: “Ik heb een 19-jarige quarter appaloosa, waar ik zelf nog af en toe op rijd, en een jong paard dat nu leert dressuurwedstrijden te rijden. Met de oudste heb ik echt een hele goede band. Als ik de koffer van mijn auto sluit, hoor ik hem al hinniken vanop de wei. (lacht). Ik zie mezelf niet doen wat ze bij CAVALLUNA kunnen met hun paarden, zelfs niet als ik veel jonger zou zijn. Ik zou wel meer geoefend hebben om zonder zadel te rijden.”

CAVALLUNA – Secret of Eternity is op 25 en 26 maart 2023 te bezichtigen in het Antwerpse Sportpaleis, met shows om 14u00 en 19u00 op zaterdag en om 15u00 op zondag. Tickets via: https://www.cavalluna.com/nl/tickets/antwerpen

Bio van Danni Heylen