.
Danni Heylen
zondag 17 december 2023

Danni Heylen dankt acteercarrière aan de nonnen

Wat hebben die daarmee te maken?

Danni Heylen heeft zich als Pascalleke in F.C. De Kampioenen onsterfelijk gemaakt. En ook al is de reeks gestopt, acteert Danni nog volop in het theater. Haar carrière dankt ze aan een bijzonder iemand.

“Ik heb eigenlijk alles te danken aan Jenny Tanghe. Ik kreeg les van Jenny op het Zusters van het Onze Lieve Vrouw Instituut in Antwerpen, dictie, en zij is met mijn moeder gaan praten.”, vertelt Danni aan ‘Primo’. “Mevrouw Heylen, uw dochter heeft talent', zei ze. En omdat mevrouw Tanghe gezag uitstraalde, had mijn moeder daar dus wel oren naar.”, gaat ze verder. Ook al was haar mama niet snel onder de indruk van iemand gaf ze toch toe. “Dus mocht ik toegangsexamen gaan doen aan het conservatorium. Misschien dacht ze dat ik niet zou slagen, maar ik werd toegelaten.”

Danni Heylen slaagde er uiteindelijk in een mooie carrière uit te bouwen. En haar ouders zagen dat het goed was. “Als ik in een stuk stond, kwamen ze altijd kijken. En toen ik als Pascalleke in 'F.C. De Kampioenen' te zien was, waren ze bijzonder trots.”, klinkt het nog.

Bio van Danni Heylen

Meer Over:

Danni Heylen