.
Danni Heylen
zaterdag 18 september 2021

Danni Heylen: "dáárom word ik niet meer gevraagd voor televisie"

"En de zoveelste herhalingen van FC De Kampioenen doen daar ook geen goed aan."

‘Assisen 3: De Wurgmoord’ is momenteel te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Daarin zien we onder meer Kürt Rogiers en Francesca Vanthielen aan het werk naast andere grote namen zoals Marijn Devalck en Danni Heylen. Het is voor het eerst in dertig jaar dat Danni en Marijn een getrouwd stel mogen spelen. Heel lang waren ze elkaar love interest in ‘FC De Kampioenen', maar trouwen deden ze nooit. ‘Het voelt heel vertrouwd om naast hem te acteren. Ook al zijn we nu geen Boma en Pascale, maar wel een excentriek koppel dat op geld uit is. Het is niet omdat Marijn en ik zolang dezelfde rol voor tv hebben vertolkt, dat we niets anders kunnen spelen. Daarvoor zijn we acteur, hé”, vertelt Danni aan Story.

Danni raakt waarschijnlijk nooit meer af van de stempel ‘Pascale’. Maar Danni zelf ligt er niet meer van wakker. “In de theaterwereld valt dat goed mee. Ik heb op de planken al dikwijls andere rollen gespeeld, vaak komische, maar ook dramatische. Alleen in de tv-wereld schrikt het regisseurs af als je zo lang dezelfde rol hebt gespeeld in een reeks. En de zoveelste herhalingen van ‘FC De Kampioenen' doen daar ook geen goed aan. Ach, ik kan er toch niets aan veranderen.

Ondertussen is er een einde gekomen aan 'FC De Kampioenen' en eindigt ‘Assisen’ in september. Daarna is het eerstvolgende in Danni haar agenda ‘Frank wordt Francine’ in 2023. “Maar er zullen ongetwijfeld nog nieuwe stukken volgen. En als dat niet het geval is, dan is dat maar zo. Officieel ben ik met pensioen. Al verveel ik me zeker niet. Ik heb dieren om voor te zorgen, lees veel, ga regelmatig fietsen en ga vaak met vriendinnen op stap. Deze winter hoop ik een reis te kunnen maken naar het noorderlicht”, aldus Danni.

Bezig bijtje, als je het ons vraagt.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Danni Heylen