.
Danira Boukhriss Terkessidis
zondag 5 februari 2023

Danira Boukhriss: “We konden dat niet negeren” 

Er is een evolutie merkbaar 

Eind januari werden er voor de allereerste keer ‘Kastaars’ uitgereikt. Daarbij werd niet alleen gekeken naar radio en televisie, maar ook podcasts en online reeksen kwamen aan bod. En daar was een simpele reden voor.

“Mochten we dat negeren, dan zouden we niet de vinger aan de pols houden. Podcasts en online kijken zijn nu eenmaal populair. Veel tv-programma’s hebben ook een afgeleide op die kanalen”, vertelt Danira Boukhriss in Gazet van Antwerpen.

Ook Gert vindt het niet meer dan normaal dat podcasts en online webreeksen worden meegerekend bij de prijzen.

“Volgens mij zitten we in een tussenperiode. Over vijf jaar is er geen onderscheid meer en spreken we gewoon over een ‘programma’, waar het ook uitgezonden wordt. Je ziet dat nu al. Of ik het kijk op de tv-zender, of op GO Play, VRT Max of VTM Go, dat maakt niet uit.”

Koen vindt het interessant om te zien hoe de hele sector de voorbije jaren is veranderd. “Het toont dat de sector verbreed is. Ik vind dat veel interessanter dan hoe het vroeger was. Vanuit onze sector kun je niets beters bedenken dan iets wat een afgeleide krijgt als podcast en waar je tegelijk online mee werkt. Dan pas bereik je een breed en groot publiek. Ik merk nu in mijn call sheet ook het luikje online, met daarbij TikTok. Je kunt het niet wegdenken.”

Download onze app voor Android of iOS