.
Danira Boukhriss Terkessidis
maandag 23 oktober 2023

Danira Boukhriss Terkessidis: “Hij heeft me gewaarschuwd”

Het was een goeie leerschool

Het is bijna niet te geloven dat Danira Boukhriss Terkessidis al zo’n tien jaar lang op televisie komt. De tijd is voorbij gevlogen voor de presentatrice en ze is erg dankbaar voor wat ze allemaal al heeft mogen doen.

“De talkshow Vandaag was wellicht de beste leerschool. Lieven Van Gils had me ervoor gewaarschuwd: 'Je hebt eigenlijk geen eigen leven meer'. Het is de topsport van de televisie. Je zendt vier dagen op zeven uit. Je bent voor acht uur 's morgens bezig en je ligt nooit voor middernacht in bed. Vaak kan je niet slapen, omdat je te opgenaaid bent van de adrenaline. Ik heb in die periode alle Temptation Islands en First Dates bekeken 's nachts, om mijn verstand op nul te krijgen”, lacht Danira in Nina.

Mocht Danira geen televisie kunnen maken, dan weet ze niet meteen waar ze nu mee bezig zou geweest zijn. Al heeft ze er natuurlijk wel al eens over nagedacht.

“die vraag al vaak gesteld: wat zou ik doen als ik geen televisie zou maken? En wat als mijn carrière over tien jaar gedaan is? Geen idee. Héél misschien zou ik dan iets met mijn handen doen. Zoals al die restaurateurs in De repair shop: ik kan daar wel jaloers op zijn. Als ik ambetant ben, doe ik graag een huishoudelijk taakje. Iets dat een zekere focus vraagt, maar niet te veel. Zoals je keukenkastjes opruimen. Dat is een soort yoga for the mind.”

Bio van Danira Boukhriss

Meer Over:

Danira Boukhriss