.
Danira Boukhriss Terkessidis
vrijdag 9 september 2022

Danira Boukhriss: "geen belerend vingertje opsteken"

Wie is er 15 kilo kwijt?

Wie regelmatig naar ‘Over Eten’ kijkt die heeft de voorbije seizoenen al heel wat bijgeleerd over voedsel en de eetgewoonte van de Vlaming. Het programma wordt in goede banen geleid door Danira Boukhriss en Kobe Ilsen.

“In ‘Over Eten’ gaan we alvast niet het belerende vingertje opsteken. We geven gewoon op een zo correct mogelijke manier informatie”, begint Danira in Dag Allemaal.

“We willen een grotere bewustwording creëren rond eten, maar we zijn er niet om te bepalen wat je in je mond stopt. Ik ben op mijn eten gaan letten, en ben dankzij intermittent fasting 15 kilo kwijt. Maar er zijn nog vele andere wegen die naar Rome leiden", reageert haar collega Kobe Ilsen.

Iedereen heeft zo zijn favoriete gerechtjes waar hij of zij dol op is, en dat is bij Kobe niet anders. Al schaamt hij zich er toch een beetje voor.

“Tonijntartaar met avocado. Dat is met enig schuldgevoel want ik weet dat tonijn een bedreigde vissoort is. Ook al worden er ook gekweekt. En om avocado’s te telen is er enorm veel water nodig. Maar ik ben ook enorm fan van aperitiefhapjes, hummus met toastjes en gevulde pepertjes met kaas. Meer moet dat niet zijn.”

Download onze app voor Android of iOS