.
Dani Klein van Vaya Con Dios
donderdag 14 december 2023

Dani Klein: “Hij heeft daar geen behoefte aan”

Ze zien elkaar niet zo vaak

De zoon van Dani Klein is dj en drummer bij Stromae. Hij heeft het gemaakt in de muziek, net zoals zijn moeder. Hoewel hij vroeger vaak bij zijn grootouders moest gaan logeren, heeft hij dat nooit erg gevonden.

Ook nu nog zien moeder en zoon elkaar niet heel vaak. En als ze elkaar dan toch zien, dan is het altijd allemaal heel vluchtig. Rustig een avondje bijpraten zit er niet snel in.

“Daar heeft hij blijkbaar geen behoefte aan. Daarmee heb ik ook moeten leren leven. Ik zou dat wel graag doen, maar hij is er allergisch aan, dus doen we het niet. Ik kan daar niets aan veranderen. Toen ik in Spanje woonde, kwam hij wel eens langs, maar na drie dagen was hij weer weg. Hij houdt enorm van Italië, maar niet van Spanje”, lacht Dani in Story.

Dani heeft de hele wereld gezien als artiest. Ze woonde in Brussel, maar wilde daar het liefst van al zo snel mogelijk weg. Ze wou rust en natuur en trok naar Spanje.

“Ik denk dat die voorliefde voor Spanje ook van mijn vader komt. Hij hield van de Spaanse cultuur. Hij heeft me enkele keren meegenomen naar een flamenco-optreden in Bozar. Prachtig! Mijn vader had een uitgebreide platencollectie en hij luisterde naar verschillende muziekstijlen: jazz, opera, klassiek, chanson, bossa nova, zigeunermuziek... De hele wereld in één platenkast. Al die muziekjes hoorde ik als kind thuis de hele dag. Dat er daarvan veel is doorgesijpeld in de muziek van Vaya Con Dios, hoeft dus niet te verbazen.”

Bio van Stromae

Meer Over:

Stromae