.
News Image

Dancing With The Stars: Elodie Ouédraogo gekwetst

Kan zij vanavond dansen of niet?

Alle repetities van Eloddie Ouédraogo werden vorige week met onmiddellijke ingang stopgezet nadat zij ten gevolge van het intensieve repeteren voor Dancing with the stars een 'haarlijnscheur' opliep in haar onderste rechterrib. Sindsdien is het onduidelijk of ze aan de dansshow deel zal kunnen nemen.
De kwetsuren zijn volgens de dokters het rechtstreekse gevolg van het vele repeteren en vooral het vele gelift worden tijdens haar repetities voor de rumba.

Elodie: Na wekenlang trainen mogelijks noodgedwongen de start van deze fantastische show moeten missen is het allerlaatste wat ik voor ogen had. Ik heb al vaker voor hete vuren gestaan, ik ben als ex-topsporter namelijk gewoon om steeds weer over mijn pijngrens te moeten gaan, maar deze blessure had ik echt niet verwacht. Ik word nu heel goed opgevolgd door het medische team en we bekijken het van dag tot dag. Maar heel eerlijk: ik weet niet hoe dit zal aflopen...
De dokters hebben Elodie momenteel maar één voorschrift mee naar huis gegeven: rust, rust en rust.

Staat er een invaller klaar?
Voor Gert en Jani baart deze blessure grote kopzorgen bij de start van hun nieuwe grote dansshow: zal Elodie forfait moeten geven? Is ze nog in staat om alle dansmoves te doen? Kan ze de druk van de urenlange repetities aan?
Of kent Elodie als topsporter ook de knepen van het dansvak en weet ze hoe ze hiermee de komende weken om kan gaan? Dat is veel pijn, maar (ex) sporters gaan daar veel beter mee om dan doorsnee mensen.

Gert Verhulst: 'Dit wens je geen elke kandidaat toe, we leven heel erg mee met Elodie. Maar ook voor de show zou dit wel eens kwalijke gevolgen kunnen hebben, want we hebben geen vervangers klaarstaan in de coulissen. Als Elodie vrijdagavond niet kan aantreden, dan moeten we met de zender overleggen hoe we hiermee verder gaan. Vanaf volgende week ligt het lot van de negen BV's immers ook in handen van de kijkers. En starten zonder Elodie is voor ons geen optie: wij blijven met z'n allen hopen dat ze de helse pijn kan bestrijden en voldoende krachten kan vinden om ons haar rumba te laten zien.