.
Dana Winner
dinsdag 5 februari 2019

Dana Winner lijdt onder kritiek

Dana Winner heeft het soms moeilijk met de kritiek.


Dana Winner staat dit jaar dertig jaar op het podium. En dat mag een wonder heten want haar beide ouders stonden erg weigerachtig tegenover een zangcarrière. Maar ondanks die lange carrière is er nog altijd één soort kritiek waar Dana Winner enorm onder lijdt.

Maria, de moeder van Dana Winner, getuigt in Dag Allemaal dat de showbizz een wereld was waarin zij en wijlen haar man niet in thuis waren. “Ge hoort zoveel verhalen.” Vooral de papa was bezorgd en beschermend tegenover zijn dochter. Maar toen Dana doorbrak met “Het Dak van de Wereld” waren ze wel beide superfier. Ook al genoot Dana’s vader vooral op afstand. “Het was ook nooit goed genoeg wat ik deed,” getuigt Dana Winner. “Hij wilde dat ik voor de perfectie ging.” Dana Winner geeft toe dat ze veel aan die instelling gehad heeft, “want als er ooit iemand is geweest tegenover wie ik me wilde bewijzen was het papa wel.”

Ondertussen is het veertien jaar geleden dat Dana’s vader overleed. Ze schreef voor hem het aangrijpende nummer “Vaarwel Vader”. Papa Georges en Dana hadden hetzelfde karakter, vertelt mama Maria. “Twee doorzetters. Als zij iets in hun hoofd hebben, gaan ze desnoods door een muur,” vertelt Dana’s moeder. Soms botste het wel eens tussen die sterke karakters. “Wij konden hevig discussiëren,” getuigt Dana Winner. “Maar als ik wegging, was dat opgelost. Ik kon niet met ruzie vertrekken.” De moeder van Dana getuigt ook over de kritiek die haar dochter vaak te beurt valt…

“Ik durf gerust toegeven dat ik het best moeilijk heb met kritiek op mijn dochter,” getuigt Maria. Dana Winner kan de kritiek ergens wel plaatsen, ook al ervaart ze vaak dat ze ondergewaardeerd wordt. “Onlangs werd er in de krant erg lyrisch gedaan over iemand die een miljoen views had op YouTube, terwijl mijn cover van ‘One Moment In Time’ in ‘Liefde Voor Muziek’ al meer dan 17 miljoen keer werd bekeken.” Dana Winner geeft toe dat ze dat zelf ondertussen al heeft leren plaatsen, maar beseft dat het voor haar mama moeilijker is.

Dana Winner begrijpt dat omdat ze het zelf ook moeilijker heeft met kritiek op haar dochter dan kritiek op haar eigen persoon. Toen Chinouk onder vuur kwam te liggen moest ze toch even slikken. “Toen Chinouk meedeed aan Jong Geweld, kreeg zij ook bakken kritiek over zich heen. Ik had haar nog gewaarschuwd, want ik weet hoe dat gaat. Maar toch viel het me zwaar, omdat het over mijn dochter ging,” getuigt Dana Winner in Dag Allemaal.

Bio van Dana Winner

Meer Over:

Dana Winner