.
Dana Winner
dinsdag 13 september 2022

Dana Winner: “Eigenlijk moest ik dat doen bij ‘Tien Om Te Zien’”

Maar ze kreeg toch een kans

Het was de voorbije weken bang afwachten of je als artiest een plaatsje op het podium van ‘TOTZ’ kon bemachtigen. De plaatsen waren heel beperkt en dus ook heel wat artiesten grepen er jammer genoeg naast. Maar Dana Winner niet.

“Aanvankelijk zou ik als ‘Eén om terug te zien’ een nummer uit 2004 brengen: ‘Ik hou van jou(. Maar omdat we ook al demo’s aan het opnemen waren, heeft de platenfirma de nieuwe song voorgesteld aan VTM en de muzieksamenstellers en zij waren meteen enthousiast”, vertelt Dana in Primo.

Dana wordt al een jaartje ouder en er wordt al eens gezegd dat stembanden aan volume verliezen naarmate de zanger of zangeres ouder wordt. Iets waar Dana natuurlijk niet op hoopt.

“Ik hoop dat mijn stem is als goeie wijn en beter wordt met de jaren. Als artiest moet je kunnen inschatten of je stem nog voldoende bereik heeft of niet. Zoals ik het nu aanvoel, ga ik tot lang na mijn pensioen kunnen blijven zingen.”

Dana probeert haar stem goed te onderhouden en zorgt ook goed voor zichzelf. Dat begint met regelmatig te sporten. “Al merk ik tijdens het badmintonnen en padellen wel dat mijn spieren in vergelijking met vroeger meer belast worden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Dana Winner

Meer Over:

Dana Winner