.
De Planckaerts
dinsdag 12 oktober 2021

Dan start het nieuwe seizoen van Château Planckaert

We kunnen aftellen, zelfs in het Frans.

Vanaf zondagavond 24 oktober kunnen de kijkers van Eén opnieuw genieten van de warmste familie van Vlaanderen. De pakkende avonturen van de familie Planckaert zijn vanaf dan te volgen in het nieuwe seizoen van Château Planckaert. Op Ketnet nemen in het nieuwe De Planckies kleinkinderen Iluna, Devon, Mageno, Noa, Yukka en Elara de kijkers mee in hun unieke leefwereld in hun Frans kasteel.

In het nieuwe seizoen van Château Planckaert staat de familie voor een aantal grote uitdagingen. De renovatiewerken aan het kasteel hebben flinke vertraging opgelopen. De zware revalidatie van Junior na zijn motorongeval en de constante zorg voor mémé Clara brengen de verhuis van de familie naar Frankrijk in het gedrang. Maar voor Francesco, Stephanie en hun gezinnen is het een uitgemaakte zaak. Zij zetten een ware volksverhuis op poten en brengen alles in gereedheid om hun kinderen van het Franse onderwijs te laten genieten. Dat plan loopt echter niet van een leien dakje.

Mageno en Devon dromen ervan om in de voetsporen te treden van hun grootvader Eddy. De jonge Planckaerts trainen dan ook gedisciplineerd om hun sportieve doel te bereiken. Devon moet zijn wielerambitie nog even opbergen want een aandoening aan zijn knie strooit roet in het eten. Een operatie dringt zich op. Ook Juniors sportieve ambities zijn niet verdwenen. Hij werkt keihard om zijn racedroom te realiseren en dat lijkt zijn vruchten af te werpen… Tot slot bereikt ook mémé Clara een nieuwe mijlpaal in haar leven: de kranige dame wordt 95 jaar. Dat kan de familie natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.


Château Planckaert: vanaf 24 oktober elke zondag om 20.00 uur op Eén

Bio van Eddy Planckaert