.
News Image

Damso wint Ultratop Streaming Award

Damso niet op uitreiking aanwezig.


Afgelopen dinsdag zou Vicepremier en Minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo de derde Ultratop Streaming Award overhandigen tijdens het jaarlijkse persevenement in Brussel. Het blijft ieder jaar weer een verrassing wie deze award zal winnen maar plots ging de uitreiking niet door. Door onvoorziene omstandigheden gebeurt de bekendmaking van de Ultratop Streaming Award op een later te bepalen tijdstip, klonk het in een persbericht van de Belgian Entertainment Association. Ondertussen is ook duidelijk waarom die uitreiking niet door ging: de omstreden rapper Damso zou die award krijgen.




De Ultratop Streaming Award beloont de Belgische artiest wiens repertoire het meest wordt gestreamd. De muziek van Damso werd het meest gestreamd in 2017.

Sam Jaspers, directeur van Ultratop: “Damso haalde met het album ‘Ipséité’ de top van de Waalse albumlijst. Hij scoorde ook vier top 10-hits die vooral in streaming heel veel succes oogsten, zoals ‘Macarena’ en ‘Mwaka Moon’, de nummer 1-hit met Kalash. Daardoor eindigen de ex-laureaten Dimitri Vegas & Like Mike en Lost Frequencies deze keer op de tweede en derde plaats. Oscar And The Wolf en Bazart vervolledigen de top 5, terwijl ‘Here With You’ van Lost Frequencies & Netsky het meest gestreamde lokale nummer was.”




Het is niet duidelijk of Damso zelf besloot om zijn kat naar de uitreikiing te sturen of dat de organisatoren het ongepast vonden om de award uit te reiken aan een artiest die zich momenteel in het oog van de storm bevond.


Bio van Damso

Meer Over:

Damso