.
Vanessa Chinitor en Dirk Bauters
vrijdag 13 januari 2023

Daarom zo weinig grote kleppers bij kandidaten van ‘Eurosong’

Veel te verliezen

Vanessa Chinitor is 46 heeft haar carrière als zangeres te danken aan de toenmalige deelname aan het songfestival in 1999. Ze was toen 23 jaar en relatief jong om haar mannetje te moeten staan, helemaal alleen in Jeruzalem.Mijn producer John Terra zei :‘Vanessa, het is nu of nooit. Je hebt niks te verliezen. Dus als je slecht scoort, is dat niet erg. Doe je het het wél goed, des te beter”, vertelt Vanessa aan Primo.

“Ik ben daar nog altijd fier op”, zegt de zangeres, die al meer dan twintig jaar samen is met muzikant en komiek Dirk Bauters (62) en onlangs met hem hun unieke, tiende huwelijksverjaardag vierde.

Er zijn in 2023 weinig grote kleppers bij de kandidaten. Dat komt enerzijds door de angst om af te gaan en anderzijds mogelijks door tijdsgebrek.

Ondanks het feit dat het voor Vanessa Chinitor de lancering was voor haar verdere carrière, zou ze het avontuur niet meer opnieuw doen.

“Dat is afgevinkt op mijn bucketlist. Been there, done that. Het festival is al 66 keer georganiseerd en dat uitgerekend ik één van die 66 artiesten ben die ons land heb mogen vertegenwoordigen, vind ik een grote eer. Laat ons het dus maar bij die ene deelname houden”, aldus Vanessa Chinitor aan Primo.

Bio van Vanessa Chinitor en John Terra