.
Valerie De Booser
vrijdag 9 juli 2021

Daarom werd Temptation Island met Valerie De Booser niet herhaald

Zaten er misschien te pikante beelden in?

Tegenwoordig lijken onze televisiezenders zich volledig te richten op het herhalen van realityreeksen. De Pfaffs op VTM 2 springt misschien wel het meest in het oog, maar ook bij Play4 kunnen we opnieuw genieten van Expeditie Robinson, The Sky is the Limit en eerder al Temptation Island.

Vaak is het confronterend voor de deelnemers om die beelden terug te zien. Al staat in de contracten altijd dat dergelijke programma’s herhaald kunnen worden, klinkt het bij de zenders. Toch worden er soms uitzonderingen gemaakt…

“‘Astrid In Wonderland’ bij voorbeeld, met ’n prominente rol voor haar ex John Bryan, dat zullen we niet meer tonen, omdat de context helemaal is veranderd nu”, geeft Play4-woordvoerder Kristof Demasure toe in Dag Allemaal.

Ook Valerie De Booser stapte naar de zender en vroeg om het seizoen van Temptation Island waarin zij meedeed niet meer uit te zenden. “Er zijn wel wat schermgezichten die liever niet aan oude beelden herinnerd worden, ja. En daar tonen we geregeld ook begrip voor”, onthult Demasure in het weekblad.

“Zo heeft Valerie De Booser gevraagd om haar seizoen van ‘Temptation Island’ niet meer te tonen. Dat hebben we dan ook niet gedaan”, benadrukt Kristof Demasure in Dag Allemaal.