.
Bab Buelens
vrijdag 17 maart 2023

Daarom laat Bab Buelens haar buik zien

Kan voor anderen ongemakkelijk zijn

In 2019 werd Bab Buelens mondjesmaat ziek. Na heel wat onderzoeken bleek dat ze ‘het notenkrakersyndroom’ heeft, een aangeboren, zeldzame vaataandoening.

“Dat hoeft niet levensbedreigend te zijn. De ernst verschilt van persoon tot persoon, maar als het ernstig is en onbehandeld blijft, is het bedreigend voor een heleboel organen. Niet veel later volgde een openbuikoperatie, met een litteken van 30 centimeter”, vertelt Bab aan Het Laatste Nieuws.

“In het begin vond ik het litteken heftig om naar te kijken. Maar ik vond het ook, vanaf het eerste moment, iets héél schoons”, aldus Bab.

“Ik besefte dat het voor anderen ongemakkelijk kan zijn om naar een litteken te kijken. Maar ik laat mijn buik zien. Sinds mijn operaties wordt dat nu makkelijk als ‘statement’ gezien, terwijl ik gewoon een jonge vrouw ben die zich niet wegsteekt”, vertelt Bab Buelens aan Het laatste Nieuws.

Een vrouwenlichaam maakt natuurlijk veel door in het leven. Mochten Vincent en Bab ooit de kans krijgen om een kindje op de wereld te zetten, dan zouden de symptomen erger kunnen worden.

Bio van Bab Buelens

Meer Over:

Bab Buelens