.
Salim Seghers
zaterdag 19 juni 2021

Daarom kreeg Salim Seghers een Marokkaanse artiestennaam

Zo kwam Salim Seghers aan zijn artiestennaam...

Net als vele collega-artiesten droomt Salim Seghers op een mooie zomer vol optredens, maar de 72-jarige durft er nog niet al te hard op hopen.

“Maar in het najaar wordt het druk”, klinkt het vastberaden bij Salim Seghers in Primo. “Want naast de optredens die dan hopelijk van start kunnen gaan, ga ik ook twee keer op reis. Begin september naar Amerika met wat fans, en dan in november mijn jaarlijkse trip naar Lloret de Mar. Daar kijk ik naar uit, want ik heb de fans lang genoeg moeten missen.”

Salim Seghers onthult ook hoe hij aan zijn opvallende artiestennaam komt. Zijn toenmalige platenbaas bedacht de naam voor Jos Aerts, zoals Salim Seghers echt heet.

“Op eigen houtje bedacht hij mijn artiestennaam: Salim Seghers. Seghers, zo legde hij me later uit, omdat Paul Severs toen een grote hit had en Seghers daar goed op leek. Maar ik had meer bedenkingen bij de voornaam, Salim”, geeft de zanger toe in Primo.

“Elke zomer liet meneer Lambrechts een kindje uit Marokko overkomen, dat hij dan thuis met zijn vrouw gedurende twee maanden opving. Je kan het al raden, die jongen heette Salim.” Vandaar de opvallende artiestennaam waarmee Salim Seghers sindsdien de Vlaamse podia bestormt.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Salim Seghers

Meer Over:

Salim Seghers