.
Ann Van Elsen
vrijdag 21 april 2023

Daarom bleef Ann Van Elsen zo stil mogelijk in bed liggen 

“Ik kon dat niet” 

Het is 21 jaar geleden dat Ann Van Elsen gekroond werd tot Miss België. Voor haar was het toen één van de eerste keren dat ze geschminkt rondliep.

“Ik bleef zo stil mogelijk in bed liggen zodat ik me de volgende ochtend niet opnieuw zou moeten schminken. Ik kón dat niet.”, vertelt Ann Van Elsen aan Het Laatste Nieuws.

Haar bompa zei dat mensen ‘door de verpakking’ moesten kijken en dus moesten zien wie er achter die schmink zat. De man overleed vorige week maar die boodschap geeft Ann nu mee aan haar dochter.

“June is 13 en voelt zich supergoed in haar vel, maar ik hoor van andere mama’s dat het snel kan omslaan”, geeft Ann toe aan Het Laatste Nieuws. Ondertussen zijn de tijden toch serieus veranderd want vroeger moest je ‘een babe’ zijn. Vandaag wordt er gesproken over ‘jezelf zijn’. Er is al genoeg fake en het publiek wil niets gekunsteld meer zoals vroeger.

Dat mensen gechoqueerd reageren als je ergens zonder make-up verschijnt kan Ann echt niet begrijpen. “Ik kan me soms eerder storen wanneer iemand te hard geschminkt is en precies een soort masker draagt”, aldus Ann in Het Laatste Nieuws.