.
News Image

Daan Stuyven in nieuw muziekprogramma

Nieuw muziekprogramma op Canvas.
De Nada is een multidisciplinair project rond muzikant Daan Stuyven en fotograaf Peter De Bruyne. Het is in eerste instantie een auteursdocumentaire waarin cineaste Christina Vandekerckhove de twee vrienden volgt tijdens een reis door onvatbare Spaanse landschappen op zoek naar de plek die het niets benadert. Onderweg maakt Daan een soundtrack en Peter een fotografisch beeldverslag. Volgend voorjaar komt er een uitgave en een concert in Brugge met het definitieve resultaat. Daarnaast is er een online luik rond het project en een tentoonstelling. Maar eerst dus de documentaire. Op zondag 4 oktober om 21.30 u. op Canvas.

Dwalen in desolate plekken, die Peter tot eigenzinnige fotografische poëzie triggeren en mij tot al even desolate soundscapes. Een zeldzaam intens experiment.”
Daan Stuyven

“Daan leest het landschap als een partituur, roestige elektriciteitspalen tonen het ritme. Ik focus op wat ik zal weglaten. We duiken in ons eigen medium. Later hoor ik de perfecte soundtrack bij mijn onderbelichte beelden.”
Peter De Bruyne

De Nada is een kruisbestuiving tussen beeld en muziek. Een unieke trip die de kijker meeneemt in het creatieproces van twee bevriende kunstenaars. Daan Stuyven schrijft een soundtrack, Peter de Bruyne legt de sfeer via foto’s vast. Ergens tussen Tremp en Luna komen ze terecht in een niemandsland. Dit bevreemdende landschap, bijna vacuum, met het geluid op mute, is ideaal als studio en decor voor een grillig muzikaal en fotografisch proces. Op 4 oktober krijgen we een unieke inkijk in dat creatieproces in de documentaire De Nada op Canvas.

Op canvas.be komt er een aparte pagina over De Nada, met een heleboel extra informatie en een longread met quotes, audio en video in magazine-format, waar je rustig door kan bladeren.

Op 6 april 2016 brengen Daan en Peter in het Concertgebouw van Brugge live het resultaat, waarbij de beelden de muzikale beleving versterken.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Daan

Meer Over:

Daan