.
News Image

Daan stelt nieuwe plaat “The Mess” voor

Op donderdag 25 februari stelt Daan zijn nieuwe plaat “The Mess” voor in CC Asse.


The Mess is de opvolger van het akoestische “Simple”, een met platina bekroonde CD. Daan bewandelt opnieuw dit avontuurlijke pad, geruggesteund door Isolde Lasoen (drums) en Jean-François Assy (cello). Het is een heel andere plaat geworden dan de vorige: extraverter, speelser en wilder. Tijdens het concert speelt het drietal afwisselend nieuw materiaal, herwerkte songs en oudere onbekende nummers.Zo'n 4 jaar geleden bracht Daan Stuyven Simple uit, zijn eerste akoestische album, ondertussen een met platinum bekroonde klassieker.

Die verrassende formule, met Daan op zang, gitaar en piano, Isolde Lasoen als duizendpoot op drums, vibrafoon, klokken, trompet en engelenzang, en Jean François Assy op 10 cello's tegelijk, bleek ook tijdens de honderden live concerten een succes.Maar dit intense avontuur smaakte naar meer. En het trio zelf werd ook steeds ingespeelder en creatiever. Vandaar een nieuwe plaat, The Mess. En ook al zijn de ingrediënten dezelfde, is het een heel andere plaat geworden. Extraverter, speelser, wilder, groovier, sexier bijna.

Samen met co-producer Jeroen Swinnen zijn ze op zoek gegaan naar een popversie van de Sixtijnse kapel, die zich bijwijlen tot een Sixtijnse nachtclub ontpopt, met in het publiek zowel Electric Light Orchestra, Nick Cave als The Divine Comedy. Een zwetende reis in 15 stappen, waarin we afwisselend nieuwe nummers, onbekende oude songs en herwerkte klassiekers tegenkomen.Op donderdag 25 februari stellen Daan en co The Mess live voor aan het Assese publiek. Wie er graag bij wil zijn kan nog één van de laatste tickets bemachtigen via www.ccasse.be of via 02/456.01.60(l.t.)


Bio van Daan

Meer Over:

Daan