.
Daan Hugaert in Thuis
zaterdag 18 november 2023

Daan Hugaert: “Ik kan daar geen keuze in maken”

Hij doet het allebei

Ook al heeft Lut Hannes ‘Thuis’ verlaten, afscheid nemen van haar tv-man Daan Hugaert hoeft nog niet. Hij staat nog altijd op de set en is dat van plan om nog lang vol te houden.

Maar ter afwisseling staat hij wel geregeld op het podium in zijn nieuwe toneelstuk ‘Spaans Krijtt’. Dat is een mooie afwisseling voor de acteur.

“Mensen vragen me soms of ik liever televisie of theater doe, maar ik kán daar geen keuze in maken. Het belangrijkste verschil is dat zodra een scène voor 'Thuis' is ingeblikt, ik mijn tekst mag deleten uit mijn hoofd. Voor een toneelstuk ligt dat anders. Je moet die dialoog opslaan in je grijze massa, want je hebt die uiteraard opnieuw nodig. Toch moet je die zodanig opzeggen dat het lijkt alsof je hem op het moment zelf verzint”, klinkt het in Primo.

En er is nog een belangrijk verschil bij een voorstelling. Daar speel je gewoon aan één stuk door. Tv-opnames worden regelmatig stilgelegd.

“Bijvoorbeeld als er een microfoon in beeld te zien is of een shot niet scherp in beeld is gebracht. De zin die het vaakst wordt uitgesproken op een set is: 'We gaan nog één take opnemen.'”

Bio van Daan Hugaert

Meer Over:

Daan Hugaert