.
News Image

D5R keert terug met nieuwe afleveringen

Nieuwe belevenissen van de vijf vrienden in D5R.
Dit najaar is D5R terug, opnieuw in samenwerking met Awel, het aanspreekpunt voor kinderen en jongeren. Wout, Vincent, Kyra, Amber en Leyla genieten van de laatste dagen van hun zomervakantie, maar het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Het belooft weer een spannende tijd te worden, met veel plezier en spannende nieuwe ontwikkelingen in het leven van de tieners. Vanaf maandag 21 september, maandag tot donderdag om 18.50 uur op Ketnet, en een compilatieaflevering op zondag om 10.00 u.

Maar uiteraard is de populaire reeks ook weer volop te beleven op ketnet.be. En dat kan al vanaf nu.

Wout, Vincent, Kyra, Amber en Leyla wonen in Vilvoorde. De vijf vrienden spreken regelmatig na school af aan de vijver van het Hanssenspark, naast het station. Vandaar de titel van de reeks. D5R is fictie, maar het zou net zo goed human interest kunnen zijn. De serie geeft een beklijvende en realistische blik in de wereld van tieners en hun omgeving. De vijf beleven veel plezier, maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen. Ketnet wil met D5R die ‘hobbels’ in het leven van kinderen en jongeren tonen en bespreekbaar maken, en hen zo weerbaarder maken.

Amber (Jamie-Lee Six) geniet van de laatste verlofdagen in Rekkem bij haar papa. Ze ziet al haar West-Vlaamse vrienden terug, maar ook een andere oude bekende die voor de nodige commotie zal zorgen binnen de vriendengroep.

Leyla en Kyra (Liandra Sadzo) gaan als leidsters mee op een zomerkamp en daar verkeren ze in goed gezelschap. Voor Kyra blijft dat niet zonder gevolgen. Terug thuis zet Kyra haar zinnen op een carrière in de showbizz.

Leyla (Angela Jakaj) zit niet zo goed in haar vel. Ze voelt zich heel onzeker en down. Gelukkig staan haar vrienden klaar om voor haar een oplossing te zoeken. En om haar zelfbeeld nog wat meer op te krikken kruist er een heel bijzonder iemand haar pad.

Vincent (Thijs Antonneau) komt terug thuis van een emotionele Congoreis. Hij gedraagt zich anders, maar Wout en de meisjes helpen hem om de draad weer op te pakken. Thuis krijgt hij er ook een nieuwe huisgenote bij.

Wout (Sander Provost) mist Amber enorm hard wanneer ze in Rekkem is en daar lijdt hun relatie onder. Daarnaast maakt hij met Vincent iets verschrikkelijks mee dat ze nooit meer zullen vergeten.