.
News Image

Corona verpest verjaardag Koning Filip

Feestje van Koning Filip kan niet doorgaan.


Hipperdepiep hoera, koning Filip is jarig. De kans is klein dat onze vorst zijn 60ste verjaardag confetti-kanonnen had verwacht, maar normaal gezien zou de koning zijn 60ste verjaardagsfeest in het buitenland vieren, meerbepaald bij de Deense koningin Margrethe. Ook dat feestje gaat niet door. Jawel, door de coronacrisis.



Filip zal zijn verjaardag in intieme kring vieren, hopelijk is koningin Mathilde niet vergeten om een taart met 60 kaarsjes te bestellen. Samen met hun kinderen Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore zullen zij deze speciale dag op het paleis van Laken doorbrengen.



Koning Filip zou vandaag normaal in Denemarken zijn, zijn verjaardag zou hij oorspronkelijk pas in de loop van de maand mei vieren. Speciaal voor zijn verjaardag had koning Filip zo’n 100 onderdanen uitgenodigd die op dezelfde dag als onze vorst jarig waren. Samen met de koninklijke familie zouden zij volgende maand hun verjaardag vieren op het paleis te Laken. Voorlopig gaat ook dat evenement niet door, of de koninklijke familie een alternatief cadeau voor de 100 gelukkigen/pechvogels voorzien heeft, is niet duidelijk.


Bio van Koning Filip

Meer Over:

Koning Filip