.
Conner Rousseau
donderdag 4 augustus 2022

Conner Rousseau ontgoocheld: “Het wordt de nieuwe generatie gewoon gemaakt”

Hij is een grote fan van de reeks

19 afleveringen, zoveel zijn er geschrapt van de 21 seizoenen van 'Fc De Kampioenen'. Wie dat bijzonder jammer vindt is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Hij is één van de grootste fans in Vlaanderen.

“Als we foute opmerkingen (zoals het n-wooord) blijven uitzenden, normaliseer je het voor de nieuwe generatie, maar ik zou liever hebben dat we op school en tv uitleggen waarom bepaalde zaken gevoelig liggen”, zegt hij in Dag Allemaal.

Voor de voorzitter moesten er geen afleveringen geschrapt worden. “Veel mensen krijgen het gevoel dat je niets meer mag zeggen. We moeten opletten dat we dat gevoel niet voeden.”

Ook bij Vlaams-Belang snappen ze de beslissing van de VRT niet. “Is er werkelijk iemand die zich hieraan stoort? Stop de censuur en doe gewoon normaal”, klinkt het daar.

Benjamin Dalle kan zich dan wel weer vinden in de beslissing van de VRT. “Als de VRT de keuze maakt om geen veroordeelde pedofielen, homomoppen of stereotypen over geaardheid of afkomst meer uit te zenden, dan hebben ze daar goede argumenten voor die passen binnen de visie en missie van de openbare omroep.”

Download onze app voor iOS of Android