.
Vanya Wellens
zaterdag 4 december 2021

Complimenten voor Thuis: “dat speelt zich in de realiteit ook vaak af”

Het hoeft niet altijd negatief te zijn

Het personage van Vanya Wellens, Femke in 'Thuis' was jarenlang een erg populair en geliefd personage. Ondertussen zijn we heel wat jaren verder en laat Femke zich van een heel andere kant zien. Ze sluit een pact met Karin. Dat Karin een hardvochtige vrouw is, dat zijn de kijkers gewoon, maar dat ook Femke hierin meegaat, dat verbaasd de kijkers.

Maar er komen ook positieve reacties op fora en Tv Familie. Zo leunt het volgens veel fans aan bij de werkelijkheid en vinden de kijkers vooral dat Femke zich niet mag laten doen. “Vergeet niet dat Peter degene was die een kind jaren verzwegen heeft.”

“‘En zo zien we in ‘Thuis’ wat zich heel vaak in de realiteit afspeelt, namelijk dat als twee mensen uit elkaar gaan, iedereen zich geneigd voelt om een kant te kiezen. Maar een scheiding is geen wedstrijd waar je voor een ploeg moet supporteren. Scheiden is lijden door het verdriet, de stress, de angst en de teleurstelling. Dus wat er ook nog gaat gebeuren in ‘Thuis’: de scenaristen hebben dit verhaal goed aangepakt”, besluit een andere trouwe fan.