.
News Image

Complete catalogus Pink Floyd weer op vinyl

De complete Pink Floyd catalogus komt uit op vinyl voor de eerste keer in twintig jaar.


Op 3 juni 2016 begint Pink Floyd Records aan een heruitgave van de volledige Pink Floyd catalogus op vinyl. Dit voor het eerst sinds twintig jaar. De eerste vier re-issues zijn: “The Piper at the Gates of Dawn”, “A Saucerful of Secrets”, de soundtrack van de film “More” en de dubbel LP “Ummagumma”. Deze vinylcatalogus zal in het komende jaar worden heruitgebracht en zal op regelmatige basis aangekondigd worden. Ondertussen zijn ook alle Pink Floyd albums digitaal, op CD en op de meeste streamingplatformen beschikbaar.



Er werd speciale zorg besteed aan het behoud van de originele albumverpakking. Het eerste deel van de releases, gemastered door James Guthrie, Joel Plante en Bernie Grundman, zal worden geperst op 180 gram vinyl wat voor een optimale geluidskwaliteit zorgt.

Pink Floyd, oorspronkelijk met Syd Barret, Roger Waters, Rick Wright en Nick Mason, brak door in 1967 met de single “Arnold Layne”. Na het vertrek van Syd Barret werd hij vervangen door David Gilmore.



Pink Floyd is gekend van zijn baanbrekende en innovatieve albums, met als hoogtepunt “Dark Side Of The Moon” uit 1973, één van de best verkochte albums aller tijden. Nadien volgden nog meer wereldwijde nummer één albums zoals “The Wall”, “Animals”, “Wish You Were Here”, “The Final Cut” en het in 2014 uitgebrachte “The Endless River”.

De heruitgaves van Pink Floyd Records zullen worden uitgebracht bij Warner Music voor het Verenigd Koninkrijk en Europa. Sony doet dit voor Noord-Amerika en de rest van de wereld.


Bio van Pink Floyd

Meer Over:

Pink Floyd

Bio van Syd Barrett, Roger Waters, Nick Mason en Rick Wright