.
Jens Dendoncker
dinsdag 9 november 2021

Collega’s van Jens Dendoncker enorm geschrokken: “we wisten niet dat het zo erg was”

Collega's van Jens Dendoncker zagen hem achteruitgaan.

Even paniek toen Jens Dendoncker zich eind vorig jaar liet opnemen in een psychiatrische instelling. Het ging niet meer en zelfs Rode Neuzen Dag liet de presentator aan zich voorbijgaan. Zijn mentale gezondheid moest dringend voorrang krijgen. Zelfs zijn collega’s waren enorm geschrokken door het nieuws…

Tim Van Aelst en Sofie Peeters vormen het koppel dat productiehuis Shelter runt. Shelter maakt ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ dat gedragen wordt door Jens Dendoncker en zij zagen hoe Jens achteruitging.

“We stelden vooral vast dat Jens alsmaar stiller en stiller werd”, vertelt Sofie in Dag Allemaal. “Meer in zijn eigen leventje terugkroop, minder mopjes maakte. Minder zichzelf was, zeg maar.”

Over het waarom kan het koppel niet veel kwijt. “Dat is ook voor ons gissen”, geeft Sofie Peeters toe in het weekblad. “Zo zie je maar dat wat de mensen aan de buitenkant zien niet altijd is wat er in werkelijkheid aan de hand is.”

Uiteindelijk stapte Jens Dendoncker op het koppel af en gaf hij toe dat het niet meer ging. Een enorme klap, geeft Sofie Peeters toe in Dag Allemaal.

“Toen hij zelf de woorden in de mond nam dat het niet meer ging, dat het compleet op was, zijn we wel nog ferm geschrokken. Omdat we echt niet wisten dat het zo erg was”, aldus Sofie Peeters.