.
James Cooke
zaterdag 6 januari 2024

Collega over James Cooke: “Er is geen betere in Vlaanderen”

Ze werken nauw samen

Zo’n zestien jaar geleden besloten James Cooke en Bob Jennes met elkaar te gaan samenwerken. James was net afgestudeerd en hij had een rol in de musical van de Zusjes Kriegel, die Bob op dat moment produceerde.

“Ik had direct door dat hij een uitzonderlijk talent was, dat niet alleen goed acteerde maar ook meedacht met de makers. En altijd goede ideeën aanbracht om er iets beters van te maken. Ik was toen al met m'n productiehuis Uitgezonderd begonnen, waarmee we vooral educatief theater brachten. Al vrij snel is hij daarin m'n partner geworden. Zijn tv-carrière is dan van de grond gekomen, en de rest is geschiedenis, zeker”, zegt Bob in Dag Allemaal.

De twee richtten Backstage producties op en hebben ook een eigen tv-productiehuis Dedsit. Dat productiehuis hebben ze samen met goudhaantjes Gert Verhulst en Hans Bourlon.

“Als showrunner voor tv-programma's is er gewoon geen betere in Vlaanderen dan James. Hij werkt heel begeesterend naar de ganse ploeg. En ja, hij is perfectionistisch. Voor zichzelf, maar ook voor anderen. En op een gezonde manier, zonder toxische toestanden. James wil vooral uitgedaagd worden, het mag niet saai worden.”